Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Un deputat PPDA solicită…

DOC Un deputat PPDA solicită Comisiei Electorale Centrale să comunice costurile organizării alegerilor parlamentare anticipate

Deputatul Platformei Deminitate și Adevăr, Liviu Vovc, solicită Comisiei Electorale Centrale să comunice care ar putea fi costurile organizării alegerilor parlamentare anticipate. Solicitarea a fost făcut în contextul în care în ultima perioadă se discută intens despre organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

„În ultima perioadă în spațiul public s-a discutat intens despre necesitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate cât mai rapid.

Platforma DA consideră că actualul Parlament nu reprezintă voința cetățenilor și e nevoie de un nou Parlament cu mai mulți deputați responsabili.

Cu toate că încă nu este clar care va fi procedura provocării alegerilor anticipate, este evident faptul că acest lucru este dorit de cetățeni și noi vom insista pe provocarea lor.

Iar pentru că privim problema per ansamblu, pentru a nu avea suprize ulterioare, am solicitat astăzi Comisiei Electorale Centrale să ne comunice costurile organizării alegerilor parlamentare anticipate, termenul limită înainte de alegerile anticipate când ar trebui să fie demarate acțiunile pentru asigurarea bunei organizări a procesului dar și dacă dispune de aceste surse financiare în bugetul instituției
„, susține Vovc.


Potrivit lui Vovc, solicitarea a fost făcut în contextul în care în ultima perioadă se discută intens despre organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Totodată, aproape toate fracțiunile parlamentare se pronunță pentru alegeri anticipate.

Ieri, 19 ianarie, Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea Partidului Acțiune și Solidaritate privind posibilitatea de auto-dizolvare a Parlamentului.

Deputații PAS, Mihai Popșoi, Dan Perciun și Virgiliu Pâslariuc au sesizat la 31 decembrie Curtea Constituțională pentru interpretarea Constituției în vederea elucidării posibilității dizolvării Parlamentului prin adoptarea de către forul legislativ a unei hotărâri în acest sens cu o majoritate calificată de două treimi de voturi ale deputaților.

Potrivit sesizării, deputații a cerut curții să se expună modul cum poate Parlamentul să adopte decizie privind auto-dizolvarea sa și provocarea astfel a alegerilor anticipate.