image
Sursa foto: jurnal.md

FOTO // Poliția de frontieră și-a suplinit efectivul canin cu nouă câini de rasă; Vor fi antrenați la detectarea țigărilor

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a beneficiat la finele anului trecut de un suport financiar în valoare de o sută mii lei din partea Compania „JT International Trading” SRL (JTI). Conducerea instituției a procurat din aceste mijloace nouă căței de rasă Malinois Ciobănesc Belgian. Câinii vor fi repartizați în subdiviziunile Poliției de Frontieră și vor fi antrenați la detectarea produselor din tutun.

Contrabanda cu ţigări, inclusiv cu produse contrafăcute, în prezent este evaluată ca fiind unul dintre cele mai serioase riscuri la adresa securităţii frontierei de stat. Traficul ilegal cu produse accizabile precum țigările și produsele din tutun, urmat de alcool și produse alcoolice, circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope și a precursorilor, rămân a fi printre principalele tendințe care definesc evoluția fenomenului infracționalității transfrontaliere, se arată într-un comunicat emis de serviciul de presă al instituției. În acest sens, suplinirea efectivului de câini de serviciu al instituției va contribui esențial la consolidarea capacităților instituționale în domeniul combaterii criminalității transfrontaliere, cu accent sporit pe prevenirea și investigarea cazurilor de contrabandă cu țigări și produse din tutun la frontiera de stat. 

politiepolitie
politiepolitie

Noutăţile partenerilor

comentarii: