CSI / Rusia

Alexei Navalnîi rămâne în închisoare 30 de zile – VIDEO

Liderul opoziției la regimul Putin a venit cu avionul din Germania, duminică, iar imediat cum a pășit pe teritoriu rus a fost reținut de agenți mascați. Pe perioada nopții a fost ținut la o secție de poliție din orașul Khimki, la nord de Moscova.

Serviciul penitenciar rus a cerut instanțelor să înlocuiască condamnarea sa cu suspendare cu una executorie. Dacă sistemul de justiție rus va aproba această cerere, Navalnîi ar urma să ajungă la închisoare pentru 3 ani și jumătate.

Rusia a fost criticată dur de mai multe guverne din toată lumea pentru arestul lui Navalnîi. Secretarul de stat american Mike Pompeo, șeful diplomației britanice Dominic Raab sau ministrul de Externe german Heiko Maas s-au numărat printre cei care au cerut eliberarea sa imediată.

 

Luni dimineață, Navalnîi a fost audiat sumar în fața secției de poliției în care fusese dus de la aeroport. Susținătorii săi au calificat situația drept un „circ”. Avocații opozantului rus spun că au primit înștiințarea că va avea loc această procedură cu câteva minute înainte de începerea ei și că nu au avut timp să citească documentele sau să vorbească cu Navalnîi.

Navalnîi a fost apoi escortat în celulă, lăsând impresia că ar urma să fie lăsat să discute cu avocații săi, însă a fost dus direct la audiere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *