Ultima oră

Comisia Europeană vrea să ajungă la o rată de vaccinare de 70% până la vară

Comisia Europeană doreşte ca până în vară rata vaccinării anti-COVID-19 în Uniunea Europeană să ajungă la aproximativ 70% dintre adulţi, o propunere în acest scop urmând să fie prezentată marţi, informează dpa, preluată de Agerpres.

Obiectivul de etapă al executivului comunitar este ca până în martie să fie vaccinaţi împotriva noului coronavirus 80% din personalul medical şi dintre persoanele cu vârste peste 80 de ani.

Aceste ţinte sunt incluse în documentul de lucru ce va fi dezbătut la summitul UE în regim de videoconferinţă prevăzută pentru 21 ianuarie, care se va concentra pe vaccinarea anti-COVID-19 în contextul în care cele 27 de state membre încearcă să-şi coordoneze eforturile de combatere a pandemiei.

De asemenea, liderii statelor membre vor analiza posibilitatea existenţei unui ”paşaport de vaccinare” şi a altor privilegii asociate, în Uniunea Europeană, pentru persoanele care s-au vaccinat anti-COVID-19.

Potrivit surselor dpa, Comisia Europeană este favorabilă emiterii unui document care să fie pe cât posibil precis şi recunoscut în toate state statele UE.

Documentul ar trebui să precizeze numele persoanei vaccinate, tipul vaccinului, ţara şi data în care i-a fost administrat şi să contribuie la urmărirea eventualelor efecte adverse.

Comisia va susţine, totuşi, că eventualele privilegii acordate persoanelor vaccinate – precum posibilitatea de a intra în restaurant sau accesul mai facil la călătoriile de vacanţă – ar trebui lăsate la latitudinea statelor membre.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *