Muzeu cu peste 200 de motociclete clasice, distrus de un incendiu în Hochgurgl, Austria

Fanii de motociclete din întreaga lume au o zi tristă. Ieri, la peste 2,000 metri alitutidine în Alpi, Top Mountain Motorcycle Museum din Hochgurgl a ars din temelii, flăcările înghiţind nu doar edificiul muzeului, ci şi cele aproximativ 230 de motociclete clasice din el, informează PiataAuto.md.

Foto: PiataAuto.md

Colecţia muzeului conţinea în mare parte mărci europene de motociclete, de la Zundapp, Brough Superior până la Sunbeam, Moto Guzzi, MV Augusta. Câteva exemplare clasice americane erau de asemenea prezente acolo — exemplare de Harley Davidson, Indian şi Flying Merkel. Muzeul a fost fondat în 2016 de doi fraţi — Alban şi Atilla Scheiber, care sunt pasionaţi de motociclete de mici copii şi au colecţionat împreună aceste motociclete toată viaţa lor, până când au decis să creeze un muzeu, care să găzduiască colecţia lor de-o viaţă şi s-o expună spre admiraţia publicului. Acum, din păcate, totul a fost distrus de foc.

Muzeul din Hochgurgl / Sursa:PiataAuto.md

Alarma de incendiu a sunat la 4:40 dimineaţa şi pompierii au reacţionat imediat, dar până la momentul în care ei au ajuns la faţa locului, edificiul de lemn, desenat să se încadreze perfect în peisajul alpin, ardea deja cu flăcări uriaşe. Chiar dacă 60 de pompieri au luptat cu localizarea focului, muzeul a fost distrus practic în totalitate.


Pub