Ucraina anunță ca ia asupra sa cheltuielile pentru construcția podului Iampol-Cosăuți

Ucraina va finanța construcția unui pod peste Nistru, pe traseul 3 Chișinău-Soroca-Iampol-Kiev, a declarat Igor Jovkva, șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei, transmite Interfax-Ucraina.

Foto: censor.net

Unul dintre proiectele pe care le vom începe imediat va fi construirea unui pod peste râul Nistru în regiunea Iampol-Cosăuți și o autostradă corespunzătoare care va face legătura între Kiev și Chișinău. Și nu se va conecta doar, ci va permite aproape ca în cinci ore să se ajungă cu mașina de la Kiev la Chișinău prin intermediul noului pod. Construcția acestui pod va fi finanțată din bugetul de stat al Ucrainei", a declarat Jovkva.

Potrivit acestuia, Ukravtodor lucrează deja la cadrul de reglementare adecvat pentru această finanțare.

De asemenea, Ucraina va finaliza construcția porțiunii de drum de la Kiev până la acest pod. Acolo cea mai mare parte este deja construită, restaurată sau reparată (…) De cealaltă parte, Moldova va finaliza construcția porțiunii sale din această magistrală. Și la ei, o parte din acest drum este deja construită. Prin urmare, acesta este un proiect realist, cu o finanțare realistă. Rămâne doar să-l realizăm. Părțile ucrainene și moldovenești au primit instrucțiunile corespunzătoare de la cei doi președinți ", a conchis oficialul ucrainean.

Amintim că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întâlnire oficială la Kiev, 12 ianuarie, cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. În cadrul briefing-ului de presă susținut de președinții ambelor state, părțile au convenit să realizeze proiectul de infrastructură, și anume construcția unui pod pe traseul Chișinău-Soroca-Iampol-Kiev.

„Acest lucru va permite crearea unui coridor de transport rutier, care va scurta timpul de călătorie între Chișinău și Kiev și ar putea deveni cea mai rapidă cale din regiunea centrală a Ucrainei spre țările din Europa Centrală și de Sud-Est”, a declarat Maia Sandu.


Pub