Record în SUA: Un bărbat, externat din spital după 243 de zile de tratament contra Covid-19

Un pilot de la British Airways s-a întors acasă după un record de 243 de zile de spitalizare din cauza Covid-19, scrie Sky News.

Foto: news.sky.com

Nicholas Synnott, în vârstă de 59 de ani, a fost internat într-un spital din Texas în martie și a fost externat chiar înainte de Crăciun, întorcându-se acasă, în Betchworth, Surrey. Este încă în perioada de recuperare.

Soția pilotului, Nicola, în vârstă de 54 de ani, și-a petrecut tot acest interval de timp în spital, alături de soțul ei, ajutându-l în procesul complicat de recuperare.

Nicholas Synnott a declarat pentru ABC 30 News - citat de The Times - la externarea din spitalul UT Health and Memorial Hermann: „Am trecut printr-o frază întunecată în care, din punct de vedere psihologic, au fost foarte multe încercări”, citează Digi24.

Medicii spun că pilotul a avut insuficiență respiratorie, a fost ventilat, apoi conectat la aparate care să susțină funcționarea inimii și a plămânilor, după care a urmat perioada de recuperare.

Dr. Biswajit Kar, cardiologul care l-a tratat pe Synnott, a spus: „Fiecare organ din corpul său a fost afectat de Covid-19. A făcut față tuturor încercărilor și a supraviețuit doar pentru că starea lui de sănătate era anterior foarte bună, condiție absolut necesară pentru un pilot”.


Pub