Ultimul moștenitor al tronului fostului Imperiu Otoman a decedat la 90 de ani

Ultimul moștenitor al tronului fostului Imperiu Otoman, Dündar Abdülkerim Osmanoğlu, a încetat din viață luni, 18 ianuarie, la vârsta de 90 de ani. Decesul a fost confirmat de familia sa prin intermediul unui comunicat, scrie Daily Sabah.

Foto: twitter.com

„Tatăl familiei noastre și al dinastiei otomane, unchiul nostru prințul Dündar Abdülkerim Osmanoğlu a murit în Damasc, Siria ", a declarat Orhan Osmanoğlu, un membru al familiei prin intermediul Twitter. „Fie ca sufletul lui să se odihnească în pace”, a adăugat el.

Osmanoğlu, locuia singur în Damasc, unde s-a născut după ce părinții săi au fost expulzați din Turcia, la abolirea califatului în 1924. Soția sa Yüsra Osmanoğlu a murit în 2017. Descendenții dinastiei otomane care locuiau în Turcia au încercat de multe ori să-l aducă din Siria pe mebrul dinastiei otomane, care a întrerupt legăturile cu Turcia pe fondul războiului în curs.

Osmanoğlu este nepotul prințului Mehmet Selim Efendi, fiul lui Abdülhamid al II-lea, legendarul sultan otoman creditat cu prelungirea supraviețuirii Imperiului Otoman, care a trecut cu mult de gloria sa din ultimii ani ai secolului al XIX-lea. În calitate de membru mai în vârstă, a fost capul familiei nepoților sultanilor de la moartea din 2017 a lui Osman Bayezid Osmanoğlu, fiul lui Ibrahim Tevfik, care era nepotul sultanului Abdülmecid I.

Descendenții dinastiei otomane au fost forțați să se împrăștie peste tot înlume după prăbușirea imperiului, fiind trimiși în exil începând cu 1924.

În 1952, femeilor din dinastie li s-a acordat amnistie, iar bărbaților li s-a permis să se întoarcă în Turcia în 1974.

Cu toate acestea, puțini s-au întors în Turcia, deoarece majoritatea dintre ei își construiseră deja vieți noi după ce au trăit în străinătate timp de decenii.

Tatăl lui Osmanoğlu, Mehmed Abdülkerim Efendi, se stabilise la Beirut, Liban, în timpul exilului membrilor dinastiei, înainte de a se muta la Damasc, unde a murit în 1935.

Harun, fratele lui Dündar Abdülkerim Osmanoğlu, s-a întors în Turcia în 1974 și a locuit la Istanbul. Harun Osmanoğlu, în vârstă de optzeci și opt de ani, va fi acum noul lider al familiei otomane.


Pub