03:15:22 19.04.2024
Stiri

Studiu îngrijorător: Pacienții vindecați de COVID se întorc în spital cu alte boli, iar unul din opt moare

Actualitate 19.01.2021 07:30 Vizualizări1507 Autor: Ziarul National
Studiu îngrijorător: Pacienții vindecați de COVID se întorc în spital cu alte boli, iar unul din opt moare


  • Persoanele care au avut o formă severă a bolii provocate de noul coronavirus rămân cu sechele.
  • O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet.

Aproape o treime dintre pacienții care s-au vindecat de COVID se întorc în spitale în următoarele 5 luni, iar unul din opt moare, potrivit unui studiu britanic, transmite Telegraph, citat de alephnew.ro.

Studiul a fost realizat de Universitatea Leicester și de Oficiul Național pentru Statistică (ONS) și a descoperit efecte devastatoare pe termen lung asupra pacienților COVID care au avut o formă severă a bolii.

Majoritatea rămân cu probleme la inimă, au diabet și afecțiuni cronice la ficat și rinichi


Dintre 47.780 de persoane care au fost externate în primul val, 29,4% au fost reinternate în spital în următoarele 140 de zile, iar 12,3% din total au murit.

„Acesta este cel mai mare studiu în rândul persoanelor externate din spital după ce fuseseră internate cu Covid-19”, spune Kamlesh Khunti, unul dintre autorii studiului și profesor în domeniul diabetului și medicinii vasculare.

Ionuț Nistor, medic nefrolog: Sunt pacienţi care din perspectiva funcţiei respiratorii sau cardiovasculare, nu erau documentati cu afectiuni cronice inainte de infectia cu SARS CoV 2, iar după o spitalizare prelungită si după ce au fost nevoiti sa treacă prin această infectie, dar din pacate, de la inceput cu formă medie sau severă, au ramas cu sechele.

Dacă la majoritatea tinerilor, reacţiile post Covid durează până la 3 luni, la vârsnici persistă mai mult şi pot duce inclusiv la deces. Medicul infecţionist Andrei Rogoz îţi spune ce trebuie să ai în vedere, în funcţie de gravitatea infecţiei pe care ai avut-o.

Andrei Rogoz, medic infecţionist: În funcție de evoluția clinică, de ce simptome prezintă la distanţă, rămâne să fie monitorizat fie prin medicul de familie, fie la un nivel mai avansat, într-un cabinet de pneumologie, boli infecțioase sau de cardiologie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md