18:38:18 19.04.2024
Stiri

CSM a amânat din nou decizia privind DEMISIA din sistem a judecătoarei Nina Veleva, raportoarea din dosarul Șor: Motivul invocat de această dată

Actualitate 19.01.2021 09:39 Vizualizări1584 Autor: Ziarul National
CSM a amânat din nou decizia privind DEMISIA din sistem a judecătoarei Nina Veleva, raportoarea din dosarul Șor: Motivul invocat de această dată


Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au amânat astăzi, pentru a doua oară, subiectul cu privire la cererea de demisie a judecătorului Nina Veleva de la Curtea de Apel Cahul.

Nina Veleva este raportoarea din dosarul care îl vizează pe Ilan Șor, condamnat de prima instanță la șapte ani și jumătate de închisoare pentru implicare în jaful bancar, mai exact pentru escrocherie și spălarea a cinci miliarde de lei, și a decis să plece din sistem la finele anului trecut.

Decizia de a amâna acest subiect a fost votată unanim, membrii CSM invocând motivul că Nina Veleva a prezentat raportul solicitat în cadrul ședinței din luna decembrie 2020 abia în după-amiaza zilei de ieri, este voluminos și ei nu au reușit să-l studieze.

Astfel, subiectul ar urma să fie pus din nou în discuție la următoarea ședință a CSM, care ar putea avea loc săptămâna viitoare.

Membrul CSM Petru Moraru a declarat în cadrul ședinței că este dreptul judecătoarei Veleva de a activa sau nu în sistem, iar membrii CSM nu pot încălca acest drept.

„Nu suntem în drept să încălcăm dreptul doamnei Veleva, dacă dumneaei vrea să plece din sistem. Este un drept al doamnei judecător să activeze sau nu în sistem. Chiar dacă dânsa va fi demisă, procedura din Codul de Procedură Penală prevede că un judecător nou numit în completul de judecată poate face cunoștință cu materialele și examina cauza penală mai departe. Nu este adevărat că examinarea dosarului va fi reluată de la zero”, a spus Petru Moraru.

Nina Veleva activează din 2015 la Curtea de Apel Cahul.

Amintim că dosarul lui Ilan Șor a ajuns la instanța de apel de la Cahul acum aproape trei ani, în aprilie 2018, și de atunci bate pasul pe loc. Între timp, Ilan Șor a reușit să plece din R. Moldova și se află în Israel.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md