15:19:23 28.03.2024
Stiri

Un figurant din dosarul „7 aprilie”, apropiat al lui Dodon, promovat în funcția de șef adjunct al Poliției de Frontieră

Actualitate 19.01.2021 10:34 Vizualizări2816 Autor: Ziarul National
Un figurant din dosarul „7 aprilie”, apropiat al lui Dodon, promovat în funcția de șef adjunct al Poliției de Frontieră


Fostul deputat socialist și șef adjunct al Serviciului Pază și Protecție de Stat (SPPS), Petru Corduneanu, figurant în dosarul „7 aprilie”, a fost numit în funcția de șef adjunct al Poliției de Frontieră, scrie unimedia.md.

Corduneanu plecase din conducerea SPPS cu câteva zile înainte ca Igor Dodon să părăsească Președinția, în decembrie 2020, iar în scurt timp era numit în funcția de comandant adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri.

Fostul șef al Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, și-a dat demisia din funcție la mijlocul lunii decembrie 2020, după ce a ieșit la iveală faptul că un interlop aflat în căutare a reușit să intre în R. Moldova în preajma alegerilor prezidențiale, fără a fi reținut.

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, acuzat de către deputații din opoziție că i-ar fi creat „cordior verde” acestui apropiat al autorității criminale Grigore Karamalak, zis Bulgaru, aflat la Moscova, pentru ca acesta să intimideze un candidat la funcția de șef al statului, a invocat o problemă la baza de date a Poliției.

Menționăm că Petru Corduneanu este un apropiat al lui Dodon, acesta însoțindu-l și în călătoriile socialistului pe Muntele Athos. De altfel, Dodon l-a „uns” general pe Corduneanu în luna martie 2020.

Amintim că Petru Corduneanu a fost scos basma curată din dosarul „7 aprilie 2009”, după ce sute de tineri au fost torturați de polișiștii aflați atunci în funcții, iar numele acestuia apare și în dosarul spălării de bani rusești prin filiera Bahamas pentru finanțarea campaniei electorale a lui Igor Dodon din 2016. Acesta a împrumutat de la „Exclusiv Media” SRL 500 000 de lei din banii veniți din Rusia via Bahamas.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md