(foto/video) Filiala Toyota din Rusia a construit un GR Supra cu 1015 CP. Este pentru drift şi are puţin este o tonă

Toyota a dezvăluit prima mașină de curse pentru drift profesionist, bazată pe coupeul cu tracţiune spate de nouă generaţie GR Supra. Maşina a fost construită cu suportul filialei din Federaţia Rusă a producătorului nipon.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Toyota Russia (@toyotarussia)

Caracteristici cheie:

  • A fost făcută de HGK Motorsport, una dintre companiile lider la nivel mondial care se ocupă de crearea maşinilor pentru drift, în parteneriat cu ingineri de la TOYOTA GAZOO Racing.
  • Mașina de curse a primit o nouă caroserie din carbon-kevlar, al cărei design a fost special dezvoltat pentru aceasta. În cursul lucrărilor, toate elementele caroseriei de serie, cu excepția elementelor principale ale structurii precum montaţii, lonjeroanele, ecranul de protecţie a motorului și tunelul central, au fost înlocuite cu altele noi. Acest lucru a făcut posibilă reducerea greutății mașinii cu 420 de kilograme (puţin peste o tonă), sporind caracteristicile sale dinamice și optimizând schema de răcire a motorului și a unităților de transmisie.
  • A fost nevoie de opt luni de zile pentru a crea noul corp. Spre deosebire de soluțiile finite din lumea tuningului, acest corp a permis conservarea și multiplicarea tuturor avantajelor modelului, stabilite de designerii și inginerii Toyota din start. Părţile din carbon şi kevlar sunt extrem de dure și, în același timp, sunt elastice, ceea ce face posibilă efectuarea de reparații operative între curse.
  • Masina este, de asemenea, echipată cu geamuri uşoare din policarbonat, inclusiv un parbriz încălzit, care a fost dezvoltat de către specialiștii TOYOTA GAZOO Racing.
  • De sub capotă a fost eliminat agregatul marca BMW şi montat unul legendar 2JZ-GTE. Datorită unității din fontă și designului fiabil cu cilindri în linie, motorul este ușor de modificat și puterea i-a fost mărită până la 1.015 CP, iar cuplul maxim până la 1.100 Nm.
  • Motorul este cuplat la o transmisie secvențială cu cinci trepte de la Samsonas Motorsport. Tracţiunea a rămas pe puntea din spate în mod evident.
  • La capitolul suspensie s-a ales cu o serie de componente de la Wisefab printre care se numără braţe noi, articulații de direcție frontale noi, amortizoare și arcuri reglabile.
  • În ciuda tuturor schimbărilor, mașina a păstrat aspectul iconic și o parte din soluțiile tehnice utilizate în versiunea de producție a mașinii. Astfel, designul confortabil al arborelui de direcție standard, care permite de reglat rapid poziția coloanei de direcție la parametrii doriți, a rămas același. Neschimbate sunt şi punctele de fixare a scaunului conducătorului auto, situat pe nişte amplificatoare de corp speciale.

În 2021, mașina de curse va participa în sezonul RDS GP (Russian Drift Series Grand Prix). Toyota va fi primul brand de mașini din istoria driftului rusesc care va fi prezent în competiţie cu o maşină la pregătirea căreia au participat specialiștii din fabrică.

Debutul mașinii sub controlul dublului vice campion Nikita Shikov va avea loc în acest weekend, 23-24 ianuarie, la Sochi Drift Challenge.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/