fbpx

foto | Cum arată frigiderul în care va fi păstrat vaccinul anti-COVID la -70 de grade și care e capacitatea de stocare a Republicii Moldova

Vaccinul împotriva noului virus COVID-19 trebuie păstrat la temperaturi de până la -70 de grade sau chiar mai mult.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest context, Ministerul Sănătății a anunțat că Republica Moldova are capacitate de stocare a vaccinului la – 70 de grade în mărime de 140.000 de doze de vaccin în cadrul ANSP, cu posibilitatea de extindere de la sfârșitul lunii curente.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a remis o scrisoare de intenție în adresa Organizației Mondiale a Sănătății, pentru a participa la programul WHO COVAX Facility Program, iar la 30 iulie a fost aprobată eligibilitatea de acces la vaccinurile împotriva infecției COVID-19.

Republica Moldova a solicitat acoperirea a 50% din populație cu doze de vaccin anti-COVID-19 prin intermediul COVAX, dintre care 20% oferite gratuit și 30% prin intermediul mecanismului de cost-sharing cu prețuri preferențiale acordate Republicii Moldova.

Republica Moldova are capacitate de stocare a vaccinului la – 70oC în mărime de 140.000 doze de vaccin în cadrul ANSP, cu posibilitatea de extindere de la sfârșitul lunii ianuarie 2021, cu spațiu adițional minim pentru încă 400.000 de doze de vaccin la temperatura de -70 oC.

De asemenea, Centrele de Sănătate Publică dețin în dotare congelatoare care asigură temperatura de -20° C. Totodată, în cadrul Mecanismului de răspuns la COVID-19 finanțat de Fondul Global a fost solicitată achiziționarea a patru congelatoare: două cu regim de temperatură -20 C și două unități cu regim -70 C, care urmează să intre în țară până pe 31 ianuarie

În context, Republica Moldova, la data de 15 ianuarie 2021, a transmis către COVAX, solicitarea  de acordare a vaccinului anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech care necesită temperatura de păstrare la -70oC. COVAX a informat că este disponibil să acorde unui număr limitat de țări vaccinul produs de Pfizer/BioNTech în proporție de 0,25% din populație pentru fiecare țară în luna februarie 2021.

Această prezentare necesită JavaScript.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button