/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Polemici între deputați! Tauber: „Cu ce va veni Sandu din UE?”. Popșoi: „Vaccinurile din Bruxelles vor fi, nu din Africa”

missing
19 ianuarie 2021, ora 20:46

Vizita președintei Maia Sandu în Bruxelles a devenit subiect de polemică pentru deputata Partidului „Șor” Marina Tauber și parlamentarul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Mihai Popșoi. În timp ce deputata formațiunii „Șor” se întreabă cu ce soluții va veni șefa statului din UE, deputatul PAS amintește că în curând urmează a fi livrate vaccinuri anticovid din UE. Declarațiile au fost făcute pe 19 ianuarie, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Marina Tauber: „Cu ce a venit Maia Sandu din Ucraina și cu ce va veni din Uniunea Europeană. Careva soluții concrete sunt? Noi acum în opinia mea în primul rând vorbim despre pandemie și despre problemele care sunt”.

Mihai Popșoi: „Vaccinurile (n.r. împotriva coronavirusului) din Bruxelles vor veni, nu din Africa, corect”?

Marina Tauber: „Știți, voi (n.r. PAS) sunteți un partid foarte progresist și cred că aș putea să-mi permit să spun că candidata voastră care a devenit președintă bine comunică online și putea avea un dialog cu președintele Ucrainei prin Skype sau Zoom”.

Mihai Popșoi: „Asta ține de voi. Acum Partidul „Șor” este nevoit să utilizeze aceste tehnologii”.

Președinta Maia Sandu și-a finisat vizita sa la Bruxelles, având discuții cu președintele Parlamentului European, David Sassol, dar și alți oficiali europeni. Șefa statului s-a aflat la Bruxelles în cadrul vizitei oficiale timp de două zile.

Din delegația oficială care a mers la Bruxelles au făcut parte președinta Maia Sandu, Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe și Vasile Popa, director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram