image
Sursa foto: procuratura.md

Fost director-adjunct al Centrului de Excelenţă în Construcţii, reţinut de CNA: A primit 22.000 de euro mită

Un fost director-adjunct al Centrului de excelenţă în construcţii din Chişinău a fost reţinut pentru 72 de ore de CNA şi procurorii anticorupţie. Bărbatul este bănuit că ar fi pretins şi primit de la doi chişinăuieni 22 000 de euro pentru a-i ajuta să soluţioneze un litigiu.

Potrivit denunţătorilor, fostul funcţionar le-ar fi promis că îi poate ajuta să câştige un proces de judecată, în cadrul căruia se disputa statutul căminului studenţesc nr. 5 din strada Gheorghe Asachi 71/5.

În fapt, locatarii acestui cămin, în mare parte profesori sau studenţi, solicitau în instanţă modificarea statutul imobilului din cămin, aflat în gestiunea Centrului de excelenţă în construcţii, în „bloc de locuit”, pentru a putea privatiza încăperile.

Deşi instanţele de fond şi apel au respins demersurile locatarilor, fostul director-adjunct al Centrului ar fi afirmat că are influenţă asupra magistraţilor de la Curtea Supremă de Justiţie şi că i-ar putea convinge să adopte o decizie favorabilă locatarilor căminului. Din spusele denunţătorilor, bănuitul le-ar fi cerut 22 000 de euro pentru a rezolva dosarul, întreaga sumă fiind transmisă în 3trei tranşe, însă, până la final, acesta nu s-ar fi ţinut de cuvânt.

În temeiul denunţului, CNA a iniţiat o cauză penală pentru trafic de influenţă, iar în această dimineaţă l-au reţinut pe suspect. Acesta este cercetat penal, fiind plasat în izolator şi riscă până la 7 ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat. Cercetările în acest caz continuă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: