image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu // Jurnal.md

Situația epidemiologică în capitală rămâne a fi alarmantă: Cresc cazurile grave de Covid

Municipiul Chișinău continuă să fie sub alertă de cod roșu de infectări, iar autoritățile spun că situația este alarmantă și în instituțiile spitalicești din țară, atât încât se atestă o incidență sporită a cazurilor grave de Covid-19. Doar ieri, în spitalele din țară au fost internați 680 de pacienți, dintre care 52 de pacienți în stare foarte gravă, 232 în stare gravă, și 380 în stare medie.

Potrivit ultimelor date prezentate de autoritățile municipale, în Chișinău au fost înregisrate până în prezent 64.460 de cazuri de Covid-19. Dintre acestea recuperate sunt 49.51i, iar 1063 de persoane au pierdut lupta cu virusul.

Totodată, în tratament la domiciliu cu forme ușoare de Covid-19 se află 44.227 de persoane. În prezent sub supraveghere se află 2.149.

Rămânem în continuare în alertă epidemiologică sporită, chiar dacă se admite o anumită dimunuare a morbidității din cauza infecției Covid-19. Incidența este foarte mare și persistă din păcate cazurile grave și foarte grave”, a declarat Tatiana Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate.

La Centrul Moldexpo în ultimele 24 de ore au fost transportate 90 de persoane, dintre care testate la virus 48 de persoane. În urma rezultatelor, 22 au fost cofirmate cu Covid.

Noutăţile partenerilor

comentarii: