image
Sursa foto: apă canal chiținău//Facebook

Circa 100 tone de apă potabilă vor fi livrate de Bobotează lăcașelor sfinte din capitală

A devenit deja o tradiție, ca în ultimii zece ani, furnizorul de apă să livreze de Bobotează bisericilor din municipiul Chișinău peste 100.000 de litri de apă, care va fi pregătită pentru sfințire. Numită și Agheasmă Mare, aceasta va fi împărțită credincioșilor, care vor putea gusta din ea.

Astfel, pe parcursul a două zile, pe 18-19 ianuarie, furnizorul de apă va livra circa 50 de tone de apă Mănăstirii ,,Sf M. Mc. Teodor Tiron”, în intervalul orelor 12.00-13.00 și 15.00-16.00, cunoscută și drept Mănăstirea Ciuflea, care va fi depozitată într-un rezervor special amenajat, fiind ulterior sfințită și împărțită enoriașilor.

Câte 12 tone de apă vor fi livrate comunității religioase ,, Sf. Dimitrie cel Nou” din strada Pietrarilor 2, bisericii ,,Tuturor Sfinților proslăviți pe meleagurile Moldovei” din strada Dim 2, între orele 9.00-17.00, parohiei ,,Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt și Daniil Sihastru”, din strada Mihai Sadoveanu19, dar și parohiei ,,Sfinții Teodor și Teodora de la Sihla”, din strada Pușkin.

Autocisternele cu apă vor fi amplasate în curțile bisericilor, iar după sfințire, fiecare credincios va putea să ia cantitatea necesară de apă sfințită.

Ziua de 19 ianuarie marchează Botezul Domnului sau Boboteaza, moment care încheie sărbătorile de iarnă. Cu ocazia acestei sărbători, credincioșii primesc Agheasma Mare, care o pot consuma timp de opt zile consecutiv. Păstrată bine închisă, Agheasma Mare rămâne curată și limpede timp de mai mulți ani. Este una dintre marele minuni, care se săvârșesc an de an sub ochii noștri, scrie Sfânta Scriptură.

Noutăţile partenerilor

comentarii: