image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

PD, despre decizia CC și scenariile posibile: „Alegerile anticipate trebuie să se producă exact ca o explozie controlată”

Hotărârea de astăzi a Curții Constituționale, prin care magistrații au spus că autodizolvarea Parlamentului nu este posibilă, era așteptată și firească, consideră fracțiunea PD.

„Înțelegem necesitatea alegerilor anticipate, mai ales în condițiile în care avem în Parlament aproape o treime de deputați transfugi și lipsiți de integritate. În același timp, alegerile anticipate trebuie să se producă exact ca o explozie controlată. Țara trebuie pregătită pentru acest exercițiu. Este de datoria noastră, a clasei politice, să știm cum să facem acest lucru”, se spune într-un comunicat de presă al formațiunii.

În opinia formațiunii, cetățenii au nevoie să cunoască cine și cum își asumă responsabilitatea să gestioneze, în perioada de până la alegeri, această criză.

Potrivit celor din PD, sunt trei priorități care trebuie luate în considerare acum: gestionarea crizei pandemice, gestionarea crizei economice și pregătirea țării de alegeri anticipate libere și corecte.

Citeşte mai mult despre

PD

Noutăţile partenerilor

comentarii: