Politică

Un nou instrument de asimilare a românilor din Ucraina! Din 16 ianuarie limba ucraineană devine obligatorie în domeniul serviciilor. Amenzi usturătoare pentru nerespectarea legii

Legea „Cu privire la asigurarea funcţionării limbii ucrainene ca limbă de stat a fost adoptată 2019, documentul prevăzând utilizarea obligatorie a limbii ucrainene în toate domeniile de activitate, transmite Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Potrivit legii, începând cu 16 inuarie 2021 în Ucraina limba ucraineană devine obligatorie în domeniul serviciilor. Doar la solicitarea clientului, acesta doate obține informații și servicii într-o altă limbă.

Dacă această cerință nu este repsectată, încălcările pot fi stabilite prin înregistrări audio, video, confirmare scrisă a martorilor sau prin alte mijloace. Pentru astfel de infracțiuni sunt prevăzute amenzi între 5000 și 6.800 de grivne (aproximativ 200 euro).

De precizat că legea Ucrainei „Privind asigurarea funcționării limbii ucrainene ca limbă de stat” a fost adoptată în 2019 cu votul a 278 de deputați. Legea extinde cotele de utilizare a limbii ucrainene în sfera serviciilor, inclusiv în sectorul privat, introduce certificate de stăpânire a limbii ucrainene pentru funcţionarii publici, precum şi amenzi pentru încălcarea dispoziţiilor noii legi. Documentul nu se referă la utilizarea limbii în cadru privat şi religios.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *