Actualitate

Imagini tulburătoare cu un urs care a fost captiv 20 de ani la Zoo Piatra Neamţ. Merge obsesiv, în cerc, şi în libertate / VIDEO

Un ONG a făcut publice imagini tulburătoare cu un urs care se plimbă obsesiv în cerc, într-o rezervaţie unde a fost adus după ce a stat 20 de captivitate la Grădina Zoologică Piatra Neamţ.

„Timp de 20 de ani, Ina a avut parte de jumătate de piscină, jumătate de adăpost şi jumătate din spaţiul de plimbare. Practic, a trăit doar pe jumătate la Grădina zoo din Piatra Neamţ – la propriu şi la figurat. A împărţit cu sora ei, Anca, un singur ţarc. Acesta era prevăzut cu un singur bazin de apă, un singur bârlog şi un singur teren „de plimbare”, iar ursoaicele erau… două. Unica soluţie găsită de administrator a fost preluată din şah – o rocadă săptămânală între cele două surori", este povestea ursoaicei Ina, prezentată pe site-ul Asociaţia "Milioane de Prieteni}.

După ce ONG-ul a făcut ani la rând mai multe sesizări, administraţia locală a renunţat la ursul care a fost adus în rezervaţie în octombrie 2014.

De atunci are tot ce-i trebuie pentru a se comporta ca un urs liber: copaci, loc de scăldat şi un bârlog numai pentru ea, scrie asociaţia care face public un video care arată însă trauma prin care trece ursoaica în continuare.

„Când mergeţi la o grădină zoologică care are spaţii minuscule pentru animale, să vă aduceţi aminte de mişcările Inei! Mintea ei a rămas captivă într-o cuşcă imaginară, aceeaşi care a ţinut-o prizonieră timp de 20 de ani. Aceasta este imaginea traumei care uneori nu se vindecă şi nu se uită niciodată!", este mesajul tulburător transmis de asociaţie pe pagina de Facebook.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *