Centrul de Sănătate din Cricova și-a închis ușile pentru suspecții la Covid-19: Unde vor fi testați locuitorii

Autoritățile au luat măsuri la Centrul de Sănătate din Cricova, după ce au apărut imagini cum pacienții suspecți la Covid-19 sunt consultați în plină iarnă, la geamul instituției. Șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a anunțat astăzi că nu se mai prelevează probe în incinta instituției, iar persoanele suspecte sunt testate prin intermediul echipelor asociației medico-teritoriale Rîșcani sau la Centrul medicilor de familie nr. 10.

Foto: colaj

„Prelevarea probelor de Covid în incinta Centrului de Sănătate a fost sistată. Procesul de prelevare se realizează prin intermediul echipelor asociației medico-teritoriale Rîșcani. Totodată, prelevarea testelor Covid pentru populația din Cricova este organizată suplimentar și la Centrul medicilor de familie nr. 10. Recomandările propuse pentru gestionarea eficientă a activității Centrului de Sănătate Cricova au fost luate în considerație, cortul de pe teritoriul instituției a fost demontat și a fost amenajat izolatorul pentru pacienții suspecți la infecția cu Covid-19”, a anunțat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate.

Situația creată la Cricova, unde pacienții sunt consultați, în plină iarnă, la geamul instituției medicale, a ajuns subiect de discuție la ședința Primăriei capitalei din 4 ianuarie.

Primăria de la Cricova a publicat imagini, potrivit cărora oamenii, suspectați de Covid-19 din localitate, sunt consultați la geamul instituției medicale, prin ploaie și frig. UNIMEDIA a abordat subiectul, iar instituția medicală de la Cricova încă nu a comentat această situație.


Pub