(video) Ultima oră! Domnica Manole: Autodizolvarea Parlamentului nu este prevăzută de Constituție

Curtea Constituțională a decis că este inadmisibilă sesizarea depusă de către deputații PAS cu privire la autodizolvarea Parlamentului. Anunțul a fost făcut de către președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, în cadrul unui briefing de presă.

Foto: UNIMEDIA

„Curtea a notat existența unei hotărâri anterioare care conține un răspuns pentru această sesizare- hotărârea Curții 31 din 10 noiembrie, 1997 al cărei dispozitiv prevede între altele că dizolvarea Parlamentului RM înainte de expirarea termenului de 4 ani, este posibilă numai în condițiile în care este prevăzută la art.85 din Constituția RM. De fapt, prin această hotărâre, CC a pus în aplicare regula potrivit căreia textele clare nu trebuie să fie interpretate.

Articolul 85 prevede două cazuri clare de dizolvare a Parlamentului - imposibilitatea formării Guvernului și blocarea procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni”, a declarat președinta CC.

Pe 31 decembrie, PAS a mers cu o sesizare la Curtea Constituțională pentru a afla dacă actualul Parlament se poate autodizolva prin votul a 67 de deputați.


Pub