(video) Navalnîi, ședință de judecată, chiar în secția de poliție din Himki: Primele declarații ale opozantului după ce a fost reținut

Ședința de judecată în cazul lui Aleksei Navalnîi are loc la secția de poliție din Himki, acolo unde ieri, 17 ianuarie, a fost adus după ce a fost reținut la aeroport. Avocata, Olga Mihailov, a fost anunțată despre asta cu câteva minute înainte de începerea ședinței.

Foto: tvrain.ru

Ședința a început la 12:30.

Aleksei Navalnîi a publicat primele imagini după ce ieri a fost reținut. Într-o înregistrare video, acesta se întreabă de ce ședința are loc în secție și de ce nimeni nu a fost anunțat.

Serviciul de Penitenciare al Federației Ruse a declarat că, din 29 decembrie, Navalnîi se află pe lista căutată „pentru încălcări multiple ale perioadei de probă”, scrie TV Rain cu referire la TASS. „Măsura suplimentară de reținere pentru A. A. Navalnîi va fi stabilită de instanță. Până la pronunțarea hotărârii judecătorești, el va fi în arest ", a subliniat FSIN.

Navalnîi se afla în Germania din august. El a fost internat la Berlin pentru a fi tratat după ce a fost otrăvit cu agent neurotoxic Noviciok.

Miercuri, după ce opozantul şi-a anunţat intenţia de a se întoarce în Rusia, autorităţile penitenciare din Moscova au făcut cunoscut că vor face toate demersurile pentru a-l aresta sub acuzaţia de încălcare a condiţiilor de eliberare în urma unei condamnări cu suspendare într-un dosar din 2014.


Pub