(video) PSRM cere desemnarea unui candidat la funcția de premier până pe 1 februarie: „Să nu spuneți că nu v-am preîntâmpinat”

Liderul Partidului Socialiștilor din Moldova a venit astăzi cu mai multe acuzații în adresa președintei țării, Maia Sandu, și cere să desemneze un candidat la funcția de prim-ministru până pe 1 februarie. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de presă, după ședința Executivului Politic al PSRM.

„Noi asistăm la momente tragico-comedice, fără precedent pentru RM și instituția prezidențială. Este clar că Maia Sandu nu știe cum să procedeze mai departe, se conturează al doilea eșec, după ce a fost prim-ministră, când nu știa ce trebuie să facă mai departe. Din momentul demisiei Guvernului Chicu a trecut aproape o lună.

Maia Sandu deja încalcă Constituția. În aceste condiții, PSRM cerem în mod categoric președintelui desemnarea prim-ministrului până la data de 1 februarie. De ce pe 1 februarie? Atunci se deschide sesiunea parlamentară. Noi pregătim mai multe inițiative, de aceea aveți 2 săptămâni. Pe urmă să nu spuneți că nu v-am preîntâmpinat”, a declarat Dodon.

Înalta Curte s-a pronunțat asupra sesizării depuse de către deputații PAS cu privire la autodizolvarea Parlamentului.


Pub