(video) Usatîi, despre decizia Curții Constituționale: „S-a primit o ștangă”. Dacă mai umblăm cu bocitul avem alegeri în octombrie

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a venit cu o reacție după ce Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de către deputații PAS, cu privire la autodizolvarea Parlamentului. Usatîi a numit decizia una „prognozabilă” și a menționat că „s-a primit o ștangă”, întrucât în Constituție este scris clar care sunt căile legale pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. În context, primarul de la Bălți, a venit cu recomandări pentru președinta țării, Maia Sandu, cu privire la declanșarea alegerilor anticipate.

Foto: UNIMEDIA

„Cred că imediat la întoarcerea dumneaiei de la Bruxelles, aceasta trebuie să aleagă una din două variante - prima să înainteze un candidat la funcția de dacă a rămas pe poziție că doar alegeri anticipate, dar după cum văd poziția PAS este anume asta. Să înainteze un candidat pe care cu siguranță nu va vota PSRM și Șor sau să își asume toate riscurile și să înainteze un oarecare candidat la funcția de prim-ministru, socialiștii și Șor îl vor vota și ei îl vor demite la începutul verii ca să fie alegeri anticipate ca să fie după scenariul lor.

Ce ține de candidatura mea la funcția de premier. M-au propus de două ori, nu au votat și avem alegeri anticipate în prima duminică din iunie. Dacă mai umblăm cu bocitul și cu alte situații, alegeri anticipate vom avea nu mai degrabă de luna octombrie, atunci când le vrea Dodon”, a declarat Usatîi.

Curtea Constituțională a decis că este inadmisibilă sesizarea depusă de către deputații PAS cu privire la autodizolvarea Parlamentului. Anunțul a fost făcut de către președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, în cadrul unui briefing de presă.

PSRM a înaintat astăzi un ultimatum Maiei Sandu. Aceștia cer președintei să desemneze un candidat până pe 1 februarie.


Pub