Alarmă la Washington. Capitoliul este în ”lockdown” din cauza unor ”amenințări de securitate”

by D M
Distribuiti mai departe...

Alertă la Washington. Capitoliul este blocat la această oră, din cauza unei ”amenințări externe la adresa securității”, a anunțat poliția, potrivit BBC News.

Știrea este în curs de actualizare!

Jurnalistul Jackson Proskow a postat pe Twitter o înregistrare video în care se vede fum deasupra clădirii Capitoliului – cu doar 2 zile înainte de ceremonia de învestire a lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA.

”Repetiția pentru învestire pare să fie evacuarea. Anunț de urgență pe terenul Capitolului.” – a scris el pe rețeaua de socializare.

 

Astfel, clădirea Capitoliului din Washington a fost închisă, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

Toţi participanţii la repetiţiile pentru ceremonia de învestire a preşedintelui ales Joe Biden din afara Capitoliului au fost evacuaţi în clădire, au afirmat martori.

Ca măsură preventivă din cauza alertei de securitate din apropierea Capitoliului, poliţia a dispus închiderea complexului, nemafiind permise intrările şi ieşirile, se arată într-un comunicat.

Violențele din 6 ianuarie au determinat sporirea forțelor de securitate

 

Ca reacţie la asaltul violent asupra Capitoliului de către susţinătorii lui Donald Trump pe 6 ianuarie, în Washington au fost adoptate măsuri de protecţie excepţionale, capitala federală semănând acum cu o tabără baricadată cu bariere formate din blocuri de beton şi sârmă ghimpată, potrivit Agerpres.

Autorităţile se tem de izbucnirea unor noi violenţe în preajma ceremoniei de depunere a jurământului de către următorul preşedinte al SUA, Joe Biden, pe 20 ianuarie.

De obicei, ceremonia de învestitură reprezintă o ocazie pentru ca sute de mii de americani să se deplaseze în capitală la fiecare patru ani, să cumpere produse special create pentru această ocazie, care poartă efigia preşedintelui, şi să îl urmărească pe acesta de pe esplanada Capitoliului cum depune jurământul.

Anul acesta însă, National Mall, uriaşa esplanadă de la poalele Capitoliului, va fi închisă publicului. Doar persoanele acreditate în mod corespunzător vor putea intra în zona în care patrulează mii de militari. 

Sursa: Agerpres, BBC NEWS, Pro TV


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.