fbpx

„Nu vă fie teamă, ieșiți pe stradă”: Navalnîi, după ce a fost arestat

Dizidentul rus, Alexei Navalnîî, i-a îndemnat luni pe ruşi să iasă în stradă, într-un clip video lansat după ce un judecător a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu vă fie teamă, ieşiţi pe stradă. Nu ieşi pentru mine, ieşi pentru voi şi pentru viitorul vostru”, a spus Navalnîi într-un videoclip, postat pe YouTube.

Amintim că Alexei Navalnîi a fost reținut aseară, pe Aeroportul Sheremetievo din Rusia, și plasat în arest pentru 30 de zile, conform deciziei luate de judecătorul din Himki.

Aleksei Navalnîi, un critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, s-a simţit rău, pe 20 august 2020, într-un avion care zbura între oraşele Tomsk şi Moscova, după ce a băut un ceai în aeroport, înaintea decolării.

Piloţii avionului au decis aterizarea de urgenţă în oraşul Omsk, unde disidentul rus a primit primele îngrijiri medicale. Medicii din oraşul Omsk au declarat că disidentul nu a fost otrăvit.

Autorităţile germane au confirmat însă că Aleksei Navalnîi, care a fost transferat în comă în Germania, a fost otrăvit cu o substanţă neurotoxică. Aleksei Navalnîi şi-a revenit la câteva săptămâni după atac. Rusia a negat orice implicare în incident.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button