fbpx

update, video | Capitoliul SUA a intrat în lockdown după o amenințare externă. Alerta a fost ridicată

Clădirea Capitoliului din Washington D.C. a intrat în lockdown pentru scurt timp datorită unei amenințări de securitate, anunță BBC.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

UPDATE 19:10:

Reporterii de la fața locului spun că un anunț de urgență este difuzat și o repetiție a inaugurării președintelui ales Joe Biden a fost suspendată.

Mii de membri ai Gărzii Naționale sunt desfășurați în capitala americană cu două zile înainte de inaugurarea următorului președinte american.

Martorii oculari au raportat fum în apropierea Capitoliului, serviciul de pompieri din Washington D.C. anunțând că a răspuns la un incendiu în zonă, acesta fiind stins între timp.

Știre inițială:

Cu două zile înaintea învestirii în funcția de președinte a lui Joe Biden, la clădirea Capitoliului a fost emisă alertă de securitate.

Potrivit oficialilor din Washington, alerta de securitate a fost provocată de un incendiu în apropierea clădirii.

Menționăm că la Capitoliu se desfășurau repetiții pentru ceremonia care va avea loc peste două zile.

Departamentul de Justiție al Statelor Unite a deschis peste 80 de procese penale în legătură cu Asaltul de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021, când susținătorii lui Donald Trump au invadat complexul parlamentar, au vandalizat birouri și i-au atacat pe polițiști. Într-un document judiciar al procurorilor federali din statul Arizona apare informația că atacatorii, cel puțin o parte dintre ei, au urmărit să captureze și să asasineze oficiali aleși. Procurorul general de district din Washington DC a contrazis, însă, această informație.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button