fbpx

Filip spune că socialiștii nu vor anticipate: „Partidul Șor este supărat pe PSRM”

Liderul Partidului Democrat (PDM), Pavel Filip, susține că membrii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) nu vor alegeri parlamentare anticipate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pavel Filip a făcut declarațiile în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, declarând că deputații din Partidul ȘOR sunt supărați pe socialiști.

Noi suntem okay cu provocarea alegerilor parlamentare anticipate. Trebuie declanșate discuții în formatul despre care am mai vorbit, discuții cu cel puțin patru fracțiuni parlamentare.

Din jocurile și mișcările care se fac acum, cred că PSRM nu vrea alegeri parlamentare anticipate. Partidul Șor este supărat pe PSRM pentru că ei abia au venit la guvernare, iar Guvernul și-a dat demisia. Eu cred că PSRM voiau anterior alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, potrivit analistului Igor Boțan, socialiștii își doresc declanșarea alegerilor parlamentare anticipate după ce președinta Republica Moldova, Maia Sandu va încălca Constituția.

Cred că PSRM își dorește anticipate, dar după ce Maia Sandu se compromite. Igor Dodon nu poate sta pe tușă și face conferințe de presă. PSRM are o marjă de așteptare până la sfârșitul anului. Potrivit Constituției, Maia Sandu este detașată de partid.

Președintele se întâlnește cu fracțiunile, este moderator. PSRM își dorește anticipate atunci când Maia Sandu se va compromite, va încălca Constituția”, spune analistul.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button