/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Noi reguli de circulație într-o intersecție complicată din Capitală. Au fost instalate indicatoare noi

missing
18 ianuarie 2021, ora 21:32

Noi reguli, într-o intersecție complicată din capitală. Șoferii care se vor deplasa spre podul de la Telecentru, vor întâlni indicatoare și delimitatoare de viteză noi. Muncitorii de la Exdrupo au amenajat, astăzi, intersecția, în timp ce inspectorii de patrulare au dirijat circulația rutieră. Chiar și așa, unii șoferi încercau să meargă după regulile vechi, așa cum erau obișnuiți. Despre costul lucrărilor responsabilii de la Exdrupo susțin că vor anunța la sfârșit.

СĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: Începând de astăzi, șoferilor le este interzis să vireze la stânga de pe Șoseaua Hâncești pe strada Sprâncenoaia. După cum vedeți, a fost montat deja și un indicator, care interzice acest lucru.”

Șoferii speră că noile reguli vor avea efect pozitiv, însă  acest lucru se va observa mâine dimineață, atunci când traficul este încărcat susțin aceștia.

“ – E foarte bine, tot orașul trebuie să facă așa.”

Foarte bune păreri. De dorit la mai multe intersecții. Poate scăpăm de accidente.”

Alți conducători auto s-au arătat, însă, nemulțumiți și au criticat această decizie a autorităților.

“Mai bine ar face drumurile. Acuș vine zăpada și o să fie lunecos. Să fie o linie, dar ei uitați-vă ce fac, acesta e drum pentru așa marcaj hai să fim serioși.”

În schimb, pietonii speră că intersecția va deveni mai puțin periculoasă și vor putea traversa strada mai în siguranță, având și insuliță de refugiu.

Separatoarele de sensuri instalate de muncitorii de la regia Exdrupo sunt produse din plastic dur, pe care sunt montați piloni de cauciuc cu elemente reflectorizante.

STANISLAV VRABIE, MAISTRU, REGIA EXDRUPO: Facem insulițe de refugiu pentru siguranța traficului rutier. Ne străduim, azi, să terminăm.”

Chiar dacă regulile s-au schimbat, nu toți șoferii s-au conformat și au mers după regulile vechi. Pentru a adapta conducătorii la noile reguli, traficul a fost dirijat de inspectorii de patrulare.

Potrivit celor de la Exdrupo, astfel de delimitatoare urmează să fie instalate și pe alte străzi din capitală. Potrivit lor, următoarea locație und ear putea să fie instalate astfel de delimitatoare este strada Albișoara. Am încercat să aflăm cât a costat proiectul, însă șeful regiei Exdrupo, Sergiu Tomița, ne-a spus că suma va fi calculată la final.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram