image
Sursa foto: facebook.com/Bear.Sanctuary

Imaginile incredibile ale unei traume: Ursoaica liberă care se învârte tot pe un metru pătrat

Mintea ursoaicei duse la Zărneşti de la Piatra Neamţ, România, a rămas captivă într-o cuşcă imaginară, aceeaşi care a ţinut-o prizonieră timp de 20 de ani.

Ursoaica Ina a trăit la Grădina Zoologică din Piatra Neamţ în aceeaşi cuşcă cu sora sa, Anca. Din acest motiv, Ina se învârte într-un cerc cu rază mai mică de un metru, deşi sanctuarul are o suprafaţă de mai multe zeci de hectare.

„Nu face chiar toată ziua această mişcare. Se mai duce, se plimbă, se bucură de natură, dar are momente în care se întoarce la amintirile, poate, acelei perioade deloc plăcute din viaţa ei şi se mişcă, aşa cum se poate vedea şi în imaginile de pe pagina de facebook a sanctuarului, în cerc, într-un spaţiu foarte limitat”, a povestit Paula Ciotlos, vicepreşedinte AMP Braşov, pentru presa locală.

ursoaicăursoaică

Ina a fost prizoniera Grădinii Zoologice din Piatra Neamţ timp de 20 de ani. Deşi este la Zărneşti de peste 6 ani, ursoaica nu a reuşit să depăşească trauma pe care a suferit-o în perioada în care era pui şi în tinereţe.

Cazul Inei nu este unul singular. „Avem alţi urşi care se mişcă de parcă ar fi pe o potecă, înainte şi înapoi, fac câţiva paşi într-o parte, se întorc pe acelaşi drum şi fac lucrul acesta ore în şir. Sunt traume, sunt traume mari, de care, din păcate, unii dintre ei nu scăpa niciodată”, a mai adăugat Paula Ciotloş.

Vedeți imaginile video pe facebook.

Noutăţile partenerilor

comentarii: