(update/video) Navalnîi, plasat în arest perventiv. Ce acuzații i se aduc

(update) Serviciul de Penitenciare al Federației Ruse a declarat că, din 29 decembrie, Navalnîi se află pe lista căutată „pentru încălcări multiple ale perioadei de probă”, scrie TV Rain cu referire la TASS. „Măsura suplimentară de reținere pentru A. A. Navalnîi va fi stabilită de instanță. Până la pronunțarea hotărârii judecătorești, el va fi în arest ", a subliniat FSIN.

(update) Aleksei Navalnîi a fost reținut pe aeroportul Șeremetievo, anunță TV Rain. Potrivit Digi24, Aleksei Navalnîi a făcut declarații la aerport. „Este o dovadă în plus că lupta trebuie continuată”, a spus opozantul. „Sunt fericit că am ajuns, este ziua cea mai bună din ultimele luni. Aici e casa mea”, a declarat Navalnîi.

„Nu mă tem, pentru că știu că am dreptate, știu că dosarele mele penale sunt fabricate, iar ceea ce mi s-a întâmplat sunt încercări de a mă speria și intimida. Voi trece de controlul de pașapoarte, voi ieșit din aeroport și voi merge acasă”, a spus el.

(update) Avionul la bordul căruia se afla Alexei Navalnîi a aterizat pe aeroportul Șeremetievo. Pasagerii au ieșit din avion, inclusiv Aleksei Navalnîi, și au urcat în autobuzul care îi transportă de pe pistă până la terminalul din aeroport. Potrivit Media Zona, poliția a făcut filtre pe drumurile către Șeremetievo, opresc mașinile și întreabă care e scopul deplasarii la aeroport.

(Update) Avionul cu care Aleksei Navalnîi și soția sa Iulia se întorc din Germania a fost redirecționat de la aeroportul Vnukovo către aeroportul Șeremetievo. Astfel de informații au apărut pe o tablă de bord în Vnukovo, potrivit unui corespondent Meduza.

Poliţia rusă a arestat duminică mai mulţi susţinători ai opozantului Aleksei Navalnîi, înainte de aterizarea acestuia la Moscova, relatează AFP.

TV Rain scrie că polițiștii și mascații încearcă să scoată oamenii din aeroport, iar reținerile continuă. Printre cei reținuți este și politiciana Liubov Sobol.

Unul din colaboratorii celui mai cunoscut dizident rus a numit şapte colaboratori ai acestuia care au fost reţinuţi de forţele de ordine.

1 / Sursa:Vnukovo International Airport in Moscow Handout via REUTERS
1 / Sursa:Vnukovo International Airport in Moscow Handout via REUTERS

Navalnîi se afla în Germania din august. El a fost internat la Berlin pentru a fi tratat după ce a fost otrăvit cu agent neurotoxic Noviciok.

Miercuri, după ce opozantul şi-a anunţat intenţia de a se întoarce în Rusia, autorităţile penitenciare din Moscova au făcut cunoscut că vor face toate demersurile pentru a-l aresta sub acuzaţia de încălcare a condiţiilor de eliberare în urma unei condamnări cu suspendare într-un dosar din 2014.

Avionul companiei ruse Pobeda la bordul căruia se află Navalnîi urmează să aterizeze pe aeroportul Vnukovo din Moscova la ora locală 19.20.


Pub