Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Moderna verifică dacă a treia…

Moderna verifică dacă a treia doză de vaccin COVID-19 adaugă protecție suplimentară

Moderna Inc. verifică dacă administrarea unei a treia doze din vaccinul COVID-19 ar prelungi protecția împotriva bolii virale, dincolo de cele două doze recomandate în prezent, scris WSJ.

Persoanele care au primit două doze de vaccin Moderna într-o etapă timpurie, studiul de fază 1, anul trecut, pot avea opțiunea de a primi a treia doză de rapel la aproximativ de la șase luni până la un an după a doua doză, potrivit unei notificări trimise prin e-mail la voluntarii pentru studii săptămâna aceasta.

Autoritățile de reglementare din domeniul sănătății din SUA au autorizat utilizarea de urgență a vaccinului Moderna în decembrie, pentru a fi administrat în două doze, la patru săptămâni distanță.

Un amplu studiu clinic de fază 3 a arătat că un regim cu două doze a fost 94,1% eficient în prevenirea îmbolnăvirii persoanelor cu COVID-19 și, în general, a fost sigur. Un vaccin de la Pfizer Inc. și BioNTech folosește o tehnologie similară cu vaccinul Moderna – ARNm, și s-a dovedit aproximativ 95% eficient când a fost administrat în două doze, la trei săptămâni distanță.