(video, foto) Mai multe mașini de poliție au fost observate la aeroportul din Moscova unde urmează să ajungă Navalnîi

My Post (31)
Foto: colaj/diez.md

Lângă aeroportul Vnukovo din Moscova, unde urmează să ajungă la ora 19.20 Aleksei Navalnîi, principalul oponent al lui Vladimir Putin, au fost observate mai multe mașini de poliție.

Navalnîi urmează să sosească în Rusia la bordul unui avion al companiei Pobeda și va pleca de pe noul aeroport din Berlin. El ar urma să ajungă în țară în jurul orei locale 19.20.

Navalnîi le-a cerut susținătorilor săi să îl întâmpine la aeroport. Procuratura din Moscova a atras atenţia să nu aibă loc manifestaţii neautorizate la aeroport şi a ameninţat că, în caz contrar, vor fi luate măsuri.

Meduza.io scrie că aproape tot personalul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din Rusia se află la fața locului. Au fost observați membri ai FSB-ului, ai departamentului de combatere a terorismului, precum și ai diviziilor Gărzii ruse.

Meduza.io

Amintim că Rusia l-a plasat pe Aleksei Navalnîi pe lista persoanelor date în urmărire, în condițiile în care liderul opoziției a anunțat că se pregătește să se întoarcă în Rusia.

Reiterăm că Aleksei Navalnîi a anunțat pe contul său de Instagram că intenționează să revină în Rusia. Acesta spunea că deja și-a cumpărat un bilet pentru ziua de duminică, 17 ianuarie.

Amintim că Navalnîi a fost otrăvit în data de 20 august, când s-a simțit brusc rău în timpul unui zbor intern din Siberia către Moscova. Două zile mai târziu, el a fost transportat în Germania pentru tratament, fiind indus în comă.

Teste făcute în laboratoare separate din Germania, Franța și Suedia au ajuns la concluzia că el a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, iar liderii europeni au cerut o explicație din partea Kremlinului, care însă neagă orice implicare.

Autoritățile ruse au efectuat atunci o investigație preliminară, dar au spus că nu au găsit dovezi ale otrăvirii.

Ministerul de Interne rus a declarat că Navalnîi suferă de pancreatită și din această cauză i s-a făcut rău la bordul avionului. Un alt motiv a fost anunțat că Navalnîi „ar fi fost otrăvit în avionul care l-a transportat în Germania”.

Între timp, Navalnîi a aflat numele persoanelor care au participat la otrăvirea sa în orașul Tomsk. Potrivit politicianului, toți acești oameni sunt ofițeri ai Serviciului Federal de Securitate (FSB). Mai mult de atât, acesta a publicat și un video în care vorbește cu unul dintre presupușii săi otrăvitori.

Kremlinul a spus, în luna septembrie, că Navalnîi poate veni oricând dorește în Rusia: „În ceea ce privește întoarcerea sa la Moscova, el este liber, ca orice cetățean rus, să o facă în orice moment”, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agențiile ruse de presă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente