/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO/ Update. Avionul la bordul căreia se afla Alexei Navalnîi a aterizat la Moscova

17 ianuarie 2021, ora 19:19

Update 19:19 // Avionul a aterizat pe aeroportul Sheremetyevo.

Update 18:56 // Aeronava la bordul căreia se află Alexei Navalnîi a fost redirecționat către un alt aeroport de la Moscova – Sheremetyevo, scrie presa rusă. 

Serviciul de presă al companiei Pobeda a declarat că schimbarea a fost făcută din cauza unor probleme tehnice de la aeroportul Vnukov.

Foto: meduza.io

Update 16:25 // Avionul la bordul căreia se află opozantul rus Alexei Navalnîi a decolat. Potrivit informațiilor, aeronava aparține companiei ruse Pobeda şi urmează să ajungă la ora locală 19:20 pe aeroportul Vnukovo din Moscova.

captură TV Rain

Update 16:07 // Aeronava la bordul căreia se află Alexei Navalnîi urmează să decoleze în câteva minute din Germania. Opozantul rus se întoarce în Rusia împreună cu soția sa. 

Foto: captură TV Rain

Peste câteva ore, opozantul rus Alexei Navalnîi, care s-a recuperat în Germania începând din august, urmează să ajungă în Rusia. La aeroportul Vnukovo de la Moscova se afla mai multe mașini de poliție, autobuze și camioane, scrie Meduza.io

Presa din Rusia mai informează că zona de sosiri din aeroport a fost îngrădită. Potrivit informațiilor, la aeroportul Vnukovo a fost reținut și un activist.

TV Rain notează că Alexei Navalnîi a fost întâmpinat pe aeroportul din Germania de mai mulți jurnaliști, susținători și activiști.

În vârstă de 44 de ani, Navalnîi urmează să se îmbarce într-un avion al companiei ruse Pobeda de pe noul aeroport din Berlin, BER, şi să ajungă la ora locală 19.20 pe aeroportul Vnukovo din Moscova.

Opozantul a făcut apel la susţinătorii săi să îl întâmpine acolo. Procuratura din Moscova a atras atenţia să nu aibă loc manifestaţii neautorizate la aeroport şi a ameninţat că, în caz contrar, vor fi luate măsuri.

Aleksei Navalnîi a fost transferat în august 2020 în Germania, la spitalul Charite din Berlin, după ce i se făcuse rău la bordul unui avion care îl aducea din Siberia la Moscova. El a fost externat la 23 septembrie, după ce, conform spitalului, starea sa „s-a îmbunătăţit suficient”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram