/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Maia Sandu s-a întâlnit cu Laura Codruța Kövesi la Bruxelles: „Am discutat despre nevoia de a impulsiona reformele din sistemul justiției din Moldova”

missing
17 ianuarie 2021, ora 19:52

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu procurorul șef al Parchetului Europen, Laura Codruța Kövesi. Întâlnirea a avut loc la Bruxelles.

„Am avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Laura Codruța Kövesi, Procuror-șef al Parchetului European. Am discutat despre nevoia de a impulsiona reformele din sistemul justiției în Republica Moldova. De asemenea, ne-am manifestat interesul reciproc de a stabili o relație de colaborare între Parchetul European și instituțiile de combatere a corupției din Republica Moldova. Este un prim pas pentru a iniția și a desfășura activități comune în ceea ce privește combaterea contrabandei și a spălării de bani”, a declarat Maia Sandu.

Precizăm că Maia Sandu va avea întrevederi la Bruxelles cu Charles Michel, președinte al Consiliului European; cu Ursula Von Der Leyen, președinta Comisiei Europene; Josep Borell, înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene; Johannes Hahn, Comisar European pentru Budget și Administrație; Didier Reynders, Comisar European pentru Justiție, Olivér Várhelyi, Comisar European pentru Vecinătate și Politica de Extindere.

Președinta Maia Sandu se va întâlni și cu Alexander De Croo, prim-ministru al Regatului Belgiei, cu Majestatea Sa Regele Philippe al Belgiei și cu David Maria Sassoli, președinte al Parlamentului European.

Din delegația oficială a Republicii Moldova face parte Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe și Vasile Popa, director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram