/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Statistici îngrijorătoare: Doar în 2020, în Capitală, 33 de oameni și-au pierdut viața și aproape 900 au fost răniți în accidente 

missing
17 ianuarie 2021, ora 21:01

Statistici îngrijorătoare de la Inspectoratul Național de Patrulare. Numai în Chișinău, pe parcursul anului trecut, 33 de oameni și-au pierdut viața, iar alți aproape 900 au fost traumatizați. Asta după ce, în 2020, s-au înregistrat în jur de 800 accidente rutiere. Potrivit poliției, cele mai multe tragedii s-au produs în sectorul Botanica al capitalei. De cealaltă parte, cel mai sigur sector, potrivit poliției, este Ciocana, fiind înregistrat cel mai mic număr de accidente rutiere.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: „Potrivit datelor poliției, în sectorul Botanica au fost înregistrate cele mai multe decese, survenite în urma accidentelor rutiere. Cele mai multe s-au produs pe strada Cuza-Vodă și bulevardele Traian și Decebal, unde, anul trecut, 12 oameni au murit.”

Șoferii spun că de vină ar fi amenzile mici, drumurile proaste, dar și atitudinea conducătorilor auto.

„Sunt oameni care consumă alcool, urcă la volan și nu respectă regulile de circulație. Multe trebuie de făcut. În primul rând trecerile subterane sunt într-o stare dezastruoasă. Sunt multe mașini și șoferii nu sunt cei de altă dată. Acum urcă cine vrea la volan.”

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: „Numeroase accidente s-au produs și în sectorul Buiucani. Din cele 177 de cazuri, înregistrate în acest sector, 17 accidente, adica 10 la sută, s-au produs pe strada Calea Ieșilor.”

Și locuitorii sectorului Buiucani cred că principala cauză a producerii accidentelor rutiere este neglijența conducătorilor auto.

STAND-UP:CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: „În sectorul Râșcani, cea mai periculoasă stradă este Calea Orheiului. Datele poliției arată că, anul trecut, aici au avut loc 15 accidente rutiere. În top urmează strada Albișoara, cu 12 cazuri și strada Petricani, unde au fost întregistrate 11 accidente.”

De cealaltă parte, potrivit statisticilor, sectorul Ciocana este cel mai sigur din punct de vedere al accidentelor rutiere. Potrivit poliției, pe parcursul anului 2020, aici au fost înregistrat 111 accidente rutiere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram