vineri, 26 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeEste oare conformă eticheta produsului tău? Află unde o poți verifica și beneficia de...

Este oare conformă eticheta produsului tău? Află unde o poți verifica și beneficia de noi oportunități de valorificare a produselor

Recomandate

Dacă ești producător, importator ori distribuitor de produse agroalimentare, cu siguranță te-ai ciocnit de necesitatea etichetării produsului comercializat. Pentru această activitate sunt implicați specialiștii companiei din departamentul de calitate, marketing sau chiar din mai multe departamente.

Elaborarea etichetei presupune, de asemenea, o aprofundare în cadrul legislativ-normativ complex din R. Moldova, ancorat între sistemul sovietic și european, care nu este întotdeauna ușor de înțeles pentru utilizatorii comuni. 

Din această cauză se comit o multitudine de greșeli la etichetarea produselor alimentare, cele mai frecvente fiind: informații incomplete, utilizarea termenilor greșiți în lista de ingrediente, prezentarea incorectă a alergenilor, prezentarea informației în alte limbi decât cea de stat, prezentarea greșită a aditivilor alimentari, nerespectarea legislației integrale ce ține de etichetarea produselor alimentare și lista poate continua. 

Din acest considerent, Label, Origin & Taste (LOT) vine în ajutorul operatorilor din businessul alimentar cu un serviciu profesionist (LABEL) de verificare și validare a etichetelor produselor alimentare. Experții LOT elaborează rapoarte de validare a etichetelor existente ori de elaborare a etichetelor noi, astfel încât acestea să corespundă cadrului legislativ-normativ actual. 

Avantajul competitiv major oferit de către LOT la etichetarea produselor alimentare este că responsabilitatea privind corectitudinea informației de pe etichetă va fi delegată către LOT. 

LOT deține experiență importantă în activitatea de verificare a etichetelor, colaborând cu parteneri din R. Moldova, precum și din UE, având la activ peste 1000 de etichete validate din toată gama de produse alimentare (inclusiv, vinuri) și băuturi alcoolice. 

Așadar, asigurați-vă că eticheta produselor agroalimentare comercializate sub brandul/responsabilitatea Dvs. este în conformitate cu cerințele actuale! 

Adițional la serviciul de validare a etichetelor, LOT a mai dezvoltat 2 componente de valorificare a produselor alimentare: 

ORIGIN

Serviciul Origin oferă posibilitatea producătorilor din sectorul agroalimentar să se alinieze la standardele europene de calitate, prin implementarea schemelor de calitate – Indicație Geografică Protejată / Denumire de Origine Protejată / Specialitate Tradițională Garantată.  Acestea oferă un avantaj competitiv în relația cu consumatorii și partenerii de afaceri.

Creați plusvaloare produselor agroalimentare comercializate, prin implementarea sistemelor de calitate recunoscute și apreciate în Uniunea Europeană!

TASTE

Serviciul Taste oferă posibilitatea organizării studiilor de analiză senzorială, cu participarea consumatorilor amatori sau a degustătorilor experți, pentru evaluarea senzorială a produselor alimentare. Profilul aromatic creat în cadrul evaluării senzoriale constituie un instrument eficient de comunicare și de promovare a produsului Dvs. 

Asigurați-Vă că produsul agroalimentar este pe placul consumatorului și că are o identitate organoleptică, care îl distinge de produsele generice!

LOT este aliatul de încredere al operatorului din businessul alimentar pentru asigurarea calității și autenticității produselor alimentar, prin oferirea de servicii innovative, actuale și eficiente ce creează plusvaloare.

Pentru detalii, nu ezitați să ne contactați la:

Advertorial
Advertorialhttps://agrobiznes.md/publicitate
Conținut sponsorizat de parteneri (P)

Citește și ›

Advertoriale