Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Italia: O „cameră de…

VIDEO Italia: O „cameră de îmbrățișări mobilă” pentru bătrânii izolați din cauza COVID-19

Foto: doctissimo.fr

Fiind lipsiți de contactul fizic din cauza pandemiei de coronavirus, rezidenților caselor de bătrâni dintr-o provincie italiană li s-a propus o soluție originală: o „cameră de îmbrățișări” gonflabilă și mobilă în care să-i poată vedea pe cei dragi în siguranță. Această inițiativă a pornit din provincia Avellino, nu departe de Napoli și, de la Crăciun încoace, „camera pentru îmbrățișări” călătorește prin zonă, cu opriri de câteva zile în fiecare casă de bătrâni, transmite AFP.

Pentru a avea acces la această structură din plastic, care arată ca un cort, fiecare vizitator trebuie să-și rezerve intervalul de timp, apoi să își pună echipamentul înainte de a intra pentru a-și revedea în cele din urmă persoana iubită printr-un film transparent din plastic construit astfel încât să poată fi introduse brațele, pe a-i cuprinde pe cei dragi.

Timpul de vizitare este limitat la aproximativ zece minute per rezident. Pentru a evita orice risc de infectare, cele două spații separate de peretele din plastic sunt dezinfectate după fiecare trecere.