image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Incidentul de la bustul lui Eminescu; Burghilă: „Cei care ne-au atacat aveau haine mai luxoase decât blana mea artificială”

Interpreta Lenuța Burghilă a ținut să vină cu o replică după incidentul de la bustul poetului Mihai Eminescu, acolo unde a depus flori împreună cu alți colegi din partidul PACE. Unii oameni prezenți i-au huiduit, iar o femeie s-a arătat deranjată de ținuta artistei.

„Am fost atacați prin surprindere de unii aduși special să facă spectacol de prost gust într-o zi sfântă, în loc să mulțumească oamenilor de artă, să-i susțină, să-i promoveze, Totuși Ziua CULTURII au tranformat-o în Incultură, îmi pare mult rău, toată viața și vocația am dăruit-o oamenilor, puțini care au apreciat și mai apreciază. Cu ce mă fac vinovată? Că am venit să-l omagiem pe marele poet Eminescu și eram îmbrăcată într-o haină de sezon. Din păcate, cei de ne-au atacat aveau haine mai luxoase decât blana mea din stofă artificială”, e menționat Lenuța Burghilă pe o rețea de socializare.

Precizăm că membrii PACE au fost huiduiți de câțiva oameni prezenți în preajma bustului, numindu-i „hoți”. Iar o femeie i-a reproșat artistei că-și etalează blana până la pământ în timp ce oamenii trăiesc în sărăcie lucie.

Partidul PACE este fondat și condus de Gheorghe Cavcaliuc, fost șef-adjuct al IGP, partid din care face parte și artista Lenuța Burghilă, protagonista unui important proiect electoral pe timpul guvernării comuniste - „Caravela Culturii”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: