(video) Droguri de peste 200 000 lei, transmise din UE, ridicate de polițiști

Patru persoane, care comercializau pastile psihotrope de tip „Subutex” au fost reținute de căte Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu angajații Inspectoratului de poliție Rîșcani, mun.Chișinău, sub conducerea procurorilor din cadrul oficiului Rîșcani al Procuraturii municipiului Chișinău.

În cadrul investigației s-a stabilit că liderul grupării, un bărbat de 33 de ani din Chișinău, avea rolul de a organiza introducerea drogurilor în RM pe cale de contrabandă, pe care ulterior le transmitea spre comercializare altor membri ai grupului.

După o perioadă de monitorizări operative, bărbatul suspectat că ar fi organizatorul principal al rețelei, a fost reținut în flagrant. Acesta avea asupra sa un colet, în interiorul căruia, printre produsele alimentare primite din UE, au fost depistate 56 de pastile psihotrope.

În rezultatul investigațiilor, au fost reținuți alți trei bărbați cu vârste cuprinse între 33 și 41 de ani, care vindeau drogurile primite prin colete din UE. La domiciliul acestora au fost depistate peste 150 de pastile de tip „Subutex”, precum și 67 000 de lei, 500 de dolari SUA și 250 de Euro, care ar fi fost obținuți în urma comercializării drogurilor.

Poliția a evitat să menționeze din ce țară erau transmise coletele cu alimente, printre care se ascundeau și drogurile. Aceasta a precizat doar că o pastilă de tip „Subutex” era vândută consumatorilor la prețul de 800-1000 lei.

Potrivit oamenilor legii, în momentul reținerii, bărbații erau drogați. Aceștia au fost plasați în arest, pentru 30 de zile.

Conform legii penale persoanele culpabile de „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare săvârșit de un grup criminal organizat” riscă până la 15 ani de închisoare.


Pub