/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

S-a stins din viață pictorul Mihai Mireanu. Artistul era infectat cu COVID-19

missing
16 ianuarie 2021, ora 17:43

Artistul plastic Mihai  Mireanu, Maestru în Artă, laureat al mai multor premii naționale și internaționale, s-a stins din viață astăzi dimineață, 16 ianuarie, la vârsta de 71 de ani, informează MOLDPRES. La 8 februarie 2021 artistul ar fi împlinit 72 de ani.

Virginia Mireanu, soția artistului, a afirmat că acesta s-a stins din viață după ora 7 dimineața, la Spitalul de Urgență, unde fusese internat la 13 ianuarie, fiind infectat de Covid-19.

”Ultima lui dorință a fost să fie înmormântat la Cimitirul Central din strada Armenească. Avea multe planuri de creație. În afară de pictură, făcea ziaristică și literatură. A scris nuvele și un roman, pe care visa să-l editeze. În 2020, a editat cartea „Dulcea copilărie”, despre copilăria sa și cea a semenilor săi din satul natal. Lucra la monografia satului. Ultima sa expoziție a fost în septembrie 2020, la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși”, susține soția regretatului artist.

Mihai Mireanu s-a născut la 8 februarie 1949 în comuna Olănești, raionul Ștefan Vodă. A absolvit Colegiul de Arte Plastice „A. Plămădeală” din  Chişinău. În 1985 a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova. A avut mai multe expoziţii în R. Moldova şi România.

A fost distins cu premii la numeroase concursuri naționale și internaționale. Lucrările sale se păstrează în colecții publice și private din R. Moldova, România,  Federația Rusă, Franța, Canada, Italia, Israel, Germania, SUA și din alte țări. În 2010, lui Mihai Mireanu i s-a conferit titlul onorific ”Maestru în Artă”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram