/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/FOTO/ Cel puţin 10.000 de oameni au protestat în Capitala Austriei împotriva măsurilor anticoronavirus

missing
16 ianuarie 2021, ora 21:37

Cel puţin 10.000 de oameni au manifestat sâmbătă la Viena împotriva măsurilor sanitare adoptate pentru a combate coronavirusul, cerând între altele demisia guvernului şi denunţând „presa mincinoasă”, relatează AFP, EFE şi Reuters.

„Cifrele care ne sunt prezentate despre morţi sunt baliverne. Nu vreau să ajungem ca în China, unde nu sunt drepturi”, a explicat o femeie care s-a prezentat Gabi, purtând o banderolă cu mesajul „Voi sunteţi boala, noi suntem remediul”.

Participanţii la manifestaţie, care în majoritate nu purtau mască, au arborat drapele ale Austriei şi nu au respectat distanţa socială. Organizatorii au susţinut că s-au strâns 50.000 de manifestanţi.

În paralel a avut loc şi o contramanifestaţie cu participarea militanţilor de extremă stânga, care au denunţat „nebunia anti-măşti”. Circa 500 de persoane au luat parte la această contramanifestaţie, potrivit poliţiei.

Foto: REUTERS/Lisi Niesner

Foto: REUTERS/Lisi Niesner

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram