‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 21 martie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriApicultoare: Dorim să lansăm un magazin online, pentru a vinde miere în toate țările...

Apicultoare: Dorim să lansăm un magazin online, pentru a vinde miere în toate țările lumii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ideea de a înființa o afacere în domeniul agriculturii a venit din dorința familiei Popa, emigranți de peste 15 ani, de a reveni acasă.

Până în anul 2018, apicultura a fost un hobby, iar în momentul în care urmau să se decidă în ce domeniu ar dori să investească, apicultura a devenit aventura vieții lor.

Iuliana Popa, administratoarea „Mileroaia PRIM”, spune că „MILU” – marca sub care este comercializată mierea, reprezintă o idee de afacere a cărei scop este să păstreze
oamenii acasă, să lucreze în țara lor și, în special, să practice ocupația pe care o iubesc.

„Inițial, am amplasat stupii cu albine în pădurile
din raionul Edineț, un loc pitoresc, departe de haosul urban. Astfel, a început marea nebunie pe care o numim astăzi
MILU”. ,Afacerea noastră a obținut dreptul la existență datorită proiectului de subvenționare: am cumpărat stupi, utilaj apicol pentru extragerea mierii, platformă apicolă pentru transportarea stupilor la pastoral”, ne-a spus Iuliana Popa.

Chiar dacă pe parcursul dezvoltării afacerii au întâmpinat mai multe dificultăți, au decis să nu se lase bătuți, iar mierea pe care o produc să reflecte o parte din dragostea pe care o au față de apicultură.

„Pentru mine, dar cred că și pentru orice persoană care a lansat o afacere, este foarte important să primim o anumită recenzie pentru produsele pe care le vindem – de ce sunt mulțumiți cumpărătorii, ce ar dori să îmbunătățim. De aceea, am ales să vindem o parte din miere ambalată, iar livrările, în mare parte, le realizez eu, pentru a discuta cu clienții”.

Peste 500 de stupi

Au început cu 200 de stupi ca, ulterior, să ajungă la peste 500. Acest lucru a fost posibil datorită colaborării cu un alt apicultor. Totuși, obiectivul pe care și l-au trasat este ambițios – prisaca să numere o mie de stupi.

Prisaca va putea fi vizitată de toți iubitorii de miere

„Cred că turismul și apicultura ar fi combinația perfectă, mai ales că avem foarte multe locuri frumoase în țară. Fiecare persoană, dar mai ales copiii, de care depinde mult viitorul, trebuie să afle mai multe despre importanța albinelor – considerate cele mai importante vietăți din lume. Astfel, dorim ca în această vară să lansăm și un asemenea serviciu”.

Mierea va fi comercializată în ambalaje din ceară

„Încercăm la minim să reducem impactul asupra mediului, iar producerea noastră să fie axată pe calitate și durabilitate. Astfel, un alt obiectiv pe care ne propunem să-l realizăm va fi înlocuirea corectă, ecologică și biodegradabilă a foliei alimentare convenționale.

În plus, vom pune la dispoziția clienților lingurițe pentru miere din lemn de frasin, concepute și sculptate manual de către un tânăr sculptor autohton. Astfel, promovăm meșterii locali, ecologia și alte afaceri ce au devenit surse de inspirație pentru oamenii noștri”.

Lansarea unui magazin cu livrare în orice colț al lumii

„Până la realizarea acestui vis, mai avem foarte mult de muncit. Lucrăm deja la crearea magazinului online, iar, în paralel, lucrăm la îmbunătățirea ambalajului produsului. Suntem în căutarea produselor inovative, care nu mai sunt la noi în țară. Avem deja câteva idei, care urmează a fi testate. În 2020, am lansat produse ce conțin miere de albine, cum ar fi miere cu cătină sau lămâie și ghimbir. Suntem în proces de colaborare cu un producător de măceș. Deci, urmează și alte produse sănătoase”.

O afacere pentru mai multe generații

Iuliana spune că și-ar dori foarte mult ca afacerea lor să devină o sursă de inspirație și pentru alți tineri, pentru că apicultura este acel domeniu ce unește oamenii, ideile bune și natura într-un tot întreg.

„Ne dorim ca afacerea noastră să meargă din generație în
generație. Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o, este că trebuie să nu renunț niciodată și momentul potrivit este acum. Am învățat că niciodată nu va fi ușor și dacă ți-e ușor, înseamnă că ceva greșesti. Dar, toate acestea au fost lecții la care nu regret nicio secundă că am fost prezentă”.

‹ adv ›

La finalul discuției, tânăra a adăugat că datorită apiculturii, a învățat că „acasă este cel mai bine”.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii