(video) Ședințele Guvernului, puse pe stop: „Cvorum avem, dar așteptăm decizia CC”. Ciocoi spune de ce nu se convoacă Guvernul

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, susține că au existat încercări de a convoca ședințele Guvernului, mai ales că există și cvorum, însă în cadrul ședințelor interne au decis să aștepte decizia Curții Constituționale, pe marginea sesizării depuse de către președinta țării, Maia Sandu. Ciocoi spune că astfel se va face lumină și va fi mai clar care sunt atribuțiile unui guvern interimar.

„Am examinat posibilitatea convocării ședinței Guvernului săptămânii trecute, dar în cadrul discuției interne la Guvern cvorum există. În cadrul ședinței interne la Guvern s-a decis să amânăm ședințele Guvernului în așteptarea deciziei Curții Constituționale ca să știm exact care este mandtul unui Guvern interimar - ce putema adopta și ce nu putem. Deocamdată cadrul legal este unul foarte restrictiv când vine vorba de mandatul unui Guvern interimar”, a declarat Ciocoi.

În ultima zi a anului 2020, Maia Sandu l-a desemnat pe ministrul Afacerilor Externe, Aureliu Ciocoi, premier interimar, după ce Ion Chicu a anunțat că va pleca din funcție la 31 decembrie. Totodată, alături de Chicu și-au dat demisia și trei miniștri.


Pub