(video) Aureliu Ciocoi spune cât timp va asigura interimatul funcției de premier

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, declară că nu vrea să asigure interimarul funcției pentru o perioadă lungă de timp, întrucât țara noastră are nevoie de un guvern cu mandat deplin. Ciocoi spune că a acceptat propunerea președintei, Maia Sandu, doar pentru a menține lucrurile curente ale statului.

„Nu știu, dar sper să fie o perioadă scurtă, pentru că Republica Moldova are nevoie de un Guvern cu mandat deplin. Mandatul interimar al unui Guvern face Guvernul practic îl duce la incapacitatea gestionării efective și eficiente a treburilor statului.

Dacă deschidem cadrul juridic, vedem că Guvernul interimar nu are voie să adopte decizii de anumit gen, nu poate adopta tratate internaționale care presupun angajamente financiare și acesta este un lucru foarte important. Doar mi-am propus menținerea lucrurilor curente ale statului”, a declarat Ciocoi.

Maia Sandu l-a desemnat premier interimar pe 31 decembrie, ultima zi în care fostul premier Ion Chicu urma să își asigure atribuțiile de serviciu.


Pub