Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   ANRE a aprobat tarifele reglementate…

ANRE a aprobat tarifele reglementate pentru serviciile auxiliare prestate de către 12 titulari de licențe din sectorul gazelor naturale

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat vineri, 15 ianuarie, tarifele reglementate pentru serviciile auxiliare prestate de către 12 titulari de licențe din sectorul gazelor naturale, în cadrul unei ședințe în regim online.

Potrivit ANRE, în conformitate cu prevederile Metodologiei de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor și tarifelor reglementate pentru producerea energiei electrice și termice, pentru serviciile de distribuție și furnizare a energiei termice și pentru asigurarea alimentării în mod fiabil, la costuri minime necesare şi justificate a consumatorilor cu energie termică, Consiliul de Administrație al ANRE a aprobat tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „Comgaz-Plus” în mărime de 1 400 lei/Gcal, cu 220 lei/Gcal mai puțin decât valoarea solicitată de întreprindere.

De asemenea, conform prevederilor Metodologiei de calculare, de aprobare și de aplicare a tarifelor reglementate pentru serviciile auxiliare prestate de către operatorii de sistem din sectorul gazelor naturale, Consiliul de Administrație a aprobat tarifele reglementate pentru serviciile auxiliare prestate de către 12 titulari de licențe (S.R.L. „Chișinău-gaz”, S.R.L. „Edineț-gaz”, S.R.L. „Bălți-gaz”, S.R.L. „Ialoveni-gaz”, S.R.L. „Orhei-gaz”, S.R.L. „Florești-gaz”, S.R.L. „Ștefan Vodă-gaz”, S.R.L. „Cimișlia-gaz”, S.R.L. „Cahul-gaz”, S.R.L. „Găgăuz-gaz”, S.R.L. „Taraclia-gaz”, S.R.L. „Ungheni-gaz”).

„Consumatorii vor beneficia de următoarele servicii auxiliare: racordarea instalației de utilizare a solicitantului, consumatorului final la reţeaua de gaze naturale; punerea sub presiune a instalației de utilizare a solicitantului, consumatorului final; reconectarea instalației de utilizare a consumatorului final la reţeaua de gaze naturale, care a fost deconectată anterior pentru diferite încălcări ale normelor de utilizare a gazelor naturale şi/sau a clauzelor contractuale; deconectarea instalației de utilizare a consumatorului final de la rețeaua de gaze naturale la solicitarea acestuia, cu excepția cazului de reziliere a contractului de furnizare a gazelor naturale; reconectarea la reţeaua de gaze naturale a instalației de utilizare a consumatorului final, care anterior a fost deconectată la solicitarea acestuia”, se arată într-un comunicat al ANRE.

În rezultatul aprobării tarifelor reglementate, beneficiarii serviciilor auxiliare vor achita tarife transparente și justificate, în corespundere cu prevederile actelor normative de reglementare.