10:32:43 23.04.2024
Stiri

Echipa lui Ilan Șor de la Orhei a finalizat renovarea a încă două străzi și a căii de acces la Cimitirul Evreiesc

Actualitate 15.01.2021 14:43 Vizualizări1663 Autor: Ziarul National
Echipa lui Ilan Șor de la Orhei a finalizat renovarea a încă două străzi și a căii de acces la Cimitirul Evreiesc


Iarna blândă îi permite echipei lui Ilan Șor de la Orhei să avanseze mai rapid cu proiectul privind reparația străzilor secundare din municipiu, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii parlamentare. Chiar în ajun de Revelion, orheienii s-au bucurat de inaugurarea altor două artere proaspăt renovate - Colinelor și str. Nouă.

Autoritățile locale au utilizat și în acest caz noua tehnologie modernă, care asigură acestor străzi durabilitate pentru următoarea jumătate de secol. Totodată, Primăria Orhei anunță și despre finalizarea lucrărilor a căii de acces și de amenajare a gardului la Cimitirul evreiesc.

Renovarea celor două străzi din sectorul Bucuria din Orhei face parte din planul pentru 2021, de reparație a străzilor secundare din oraș, pe care echipa lui Ilan Șor a început să-l implementeze mult mai devreme decât termenele prevăzute.

Pe strada Nouă și pe str. Colinelor au fost turnați, în total, circa 500 de m3 de beton rutier, o tehnologie nouă implementată la Orhei.

Liderul Partidului „ȘOR”, deputatul ales pe circumscripția Orhei și inițiatorul proiectului de renovare a străzilor, Ilan Șor, spune că cele două artere rutiere nu vor mai trebui renovate capital cel puțin 50 de ani. Stratul de beton, așternut pe cele două străzi, are o rezistență sporită la factorii de mediu agresivi.

„Toate proiectele de infrastructură realizate în orașul Orhei sunt făcute calitativ și au o durabilitate sporită. Noi am aplicat la renovarea celor două străzi o tehnologie nouă, care ne va permite, în următorii 50 de ani, să facem doar lucrări minore de reparații. Mă bucur că oamenii înțeleg că tot ce facem noi la Orhei este în beneficiul lor”, a menționat Ilan Șor.

La rândul său, primarul orașului Orhei, Pavel Verejanu, spune că, în paralel cu renovarea străzilor, a fost construit și un sistem de scurgere a apelor pluviale.

„Ținând cont că orașul nostru are o amplasare specifică, drumarii noștri amenajează și sisteme de colectare și scurgere a apelor pluviale. Planul nostru de renovare a străzilor secundare a început înainte de termen datorită dorinței echipei lui Ilan Șor de la Primăria Orhei de a crea condiții confortabile cetățenilor. Dacă în 2020 noi am renovat toate arterele principale ale orașului, în 2021 ne propunem să reparăm toate străzile secundare”, a menționat Pavel Verejanu.

Primăria Orhei a anunțat și despre finalizarea lucrărilor de reabilitare a căii de acces către Cimitirul Evreiesc. Acolo a fost montat pavaj pe o suprafață de circa 200 de m.p., având un design ce se integrează armonios cu istoria cimitirului. La Cimitirul Evreiesc au fost finalizate și lucrările de montare a gardului și porților metalice.

Sursa citată subliniază că în 2020 echipa lui Ilan Șor de la Primăria Orhei a renovat toate străzile principale din municipiu. Lucrările au demarat în luna mai și s-au finalizat la sfârșitul verii. Totodată, au fost reparate mai multe străzi secundare din Orhei, chiar dacă aceste lucrări erau planificate pentru 2021. Pe multe străzi renovate au fost utilizate noi tehnologii. "În ultimii cinci ani, din momentul venirii la putere în Orhei a echipei lui Ilan Șor, investițiile bugetare locale în proiecte de reabilitare a infrastructurii rutiere au crescut de cinci ori. Toate lucrările sunt realizate de o întreprindere municipală de profil, ceea ce permite economisirea surselor bugetare cu până la 30%", conchide sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md