(video) 24FRONT LINE. Starea de urgență a fost prelungită, cum au sărbătorit acest eveniment unii locuitori ai capitalei

e

În lunile decembrie și ianuarie, echipa proiectului 24 FRONT LINE, împreună cu Direcția Prevenire a INSP au realizat vizite de monitorizare în mai multe localuri. Au fost depistate multiple cazuri de încălcare a regulilor de prevenire COVID-19 – zeci de agenți economici care încalcă prevederile și sute de oameni care continuă să petreacă fără asigurarea normelor de siguranță.

Persoanele fizice care au încălcat regulile impuse de stare de urgență, riscă o amenda de la 2 000 la 5 000 de lei. Agenții economici, la rândul lor, vor achita amenda de până la 35 000 de lei.

Vezi mai jos ediția specială.

În ultimele două luni au fost înregistrate peste 42 000 de cazuri noi de îmbolnăvire. În total, în Moldova au fost infectate peste 150 000 de persoane, iar 3 139 de persoane au decedat.

Numărul celor infectați crește în fiecare zi, doar o strategie clară de prevenire a infectării și responsabilitatea fiecărui om poate ajuta în prevenirea infectării.


„24 FRONT LINE” este un program despre munca Serviciilor de Urgență din Republica Moldova. Seriile documentare sunt realizate în format unic, realizat în premieră în Republica Moldova de către o echipă de profesioniști în domeniul drepturilor omului, comunicării și producției de film.

Primele trei episoade ale formatului, a câte 56 de minute fiecare, au fost produse cu susținerea financiară a Uniunii Europene, prin intermediul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

În prezent, formatul este difuzat în fiecare miercuri, începând cu ora 23.00 la postul de televiziune Moldova 1.

Proiectul este inițiat de Asociația Obștească „Filmul pentru Drepturile Omului” (FADO) în parteneriat cu IMSP CNAMUP, Serviciul Unic 112 și Inspectoratul General de Poliție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente