Opt primari și un consilier din Soroca părăsesc PDM. Conducerea partidului spune că aceștia au fost intimidați 

pdm-2

Noi plecări de la Partidul Democrat din Moldova. Mai exact, opt primari și un consilier local au anunțat că părăsesc formațiunea politică din cauza regresului și acțiunilor inexplicabile ale conducerii partidului.

Acest lucru s-a întâmplat la scurt timp după ce conducerea PDM a reclamat noi abuzuri din partea unor demnitari de stat și a cerut conducerii Guvernului să ia atitudine.

„Partidul Democrat din Moldova anunță despre noi intimidări și presiuni asupra membrilor PDM. Din informația președintelui Organizației Teritoriale Soroca a PDM, Ghenadie Muntean, astăzi la Hotelul Central din Soroca au fost convocați, din inițiativa reprezentantului Guvernului în teritoriu, Vladimir Ceban, într-o reuniune dubioasă o serie de colegi de partid, primari din mai multe localități”, se arată într-un comunicat emis de partid.

Conform comunicatului de presă, la întâlnire au participat și deputații Eugen Nichiforciuc și Aliona Pilipețcaia (PSRM, renumită prin fraza „Fericiun Crecit”) și directorul Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA), Vadim Curmei (cumătrul lui Nichiforciuc), iar scopul acesteia a fost intimidarea și condiționarea primarilor PDM să semneze o declarație de suspendare din partid.

Vezi mai jos declarația semnată de cei opt primari și consilierul din Soroca.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente